Bert-Carla.reismee.nl

Saigon naar Dalat

In Saigon zijn de tegenstellingen enorm, gisteren weer door deze stad gelopen en letterlijk van arm naar rijk. Lopen door de stad vraagt ook veel van ons incasseringsvermogen. De constante aanwezigheid van mensen die overal zichtbar en vooral hoorbaar aanwezig zijn. Hebben een school bezocht, waar alle leerlingen keurig per klas in de rij stonden en rij voor rij naar binnen mochten, nadat de bovenmeester een strenge toespraak had gehouden. Althans voor ons klonk dat zo, als de Vietnamesen hun stem verheven klink dat al heel snel schel en afgemeten. Tijdens de wandeling door de stad kwamen regelmatig oude Franse gebouwen tegen, die nostalgisch in de verlatenheid van lage krotwoningen stonden te pronken. Wij zeiden steeds, dat deze niet worden opgeknapt !!?? Uiteraard worden er andere prioriteiten gesteld; veel nieuwe hotels en straten als de PC Hooft in Amsterdam schieten als paddenstoelen uit de grond. In foto's zal ik proberen deze situatie te verbeelden. Ik zal een aparte fotoserie maken met als titel De Plaatselijke Midden Stand.

Vandaag weer ouderwets een busrit van 8.00 uur gemaakt. Dan worden andere tegenstellingen duidelijk van een chaotisch en vuile stad naar de heerlijke frisse bergen en berglucht van klam vochtig naar fris/koud. Langzaam reden wij uit de bewoonde wereld uit. Door rijstvelden, theevelden, kleine dorpen om uiteindelijk met een slakkengang de bergen in te rijden. De bus kroop werkelijk door de bergen. Slingerende wegen, prachtige vergezichten, rivieren, meren en uiteraard de bergen. Het is geen hooggebergte maar eerder midden, maar wel van een overweldigende schoonheid.  Morgen gaan wij de omgeving verkennen, konden achter op een motor of met een busje. Uiteindelijk voor bus gekozen, motor is wel spannend, maar heeft ook de nodige risico's, vooral gezien onze ervaringen met het verkeer hier. Volgende keer meer hierover. Oja, vorig jaar in Australia kwam ik in 100km geen kip tegen, in Vietnam kom je in 100km van alles tegen wat loopt, vliegt, beweegt en gewoon slaapt. Het leuke is dat ik van beide enorm kan genieten.

Herrie in Saigon !

Sommige steden kenmerken zich door schoonheid, oudheid, opgewektheid of door sereniteit. Saigon kenmerkt  zich door herrie en chaos. De herrie wordt in grote mate bepaald door de stromen van miljoenen brommertjes die zich toeterend een weg banen door de stad. Ook de automobilisten doen luid toeterende van zich horen. De Vietnamesen noemen het zelf `Music of Saigon` en niemand stoort zich hieraan. Toch is het een stad met een eigenheid waar menig Hollands stadje een voorbeeld aan kan nemen. Het is een stad met karakter en dat spreekt mij aan. Toen wij uit Bangkok vertrokken liep Carla met samengeknepen billen en hand voor haar mond, speurend naar tekens met W.C. of toilet. Carla had de dag daarvoor enorme zin in een salade en er was een goed restaurant, ons aanbevolen, waar wij gegeten hebben. De salade blijkt echter toch niet zo gezond, wij hebben verder hetzelfde gegeten en ik heb nergens last van. Heb voor medicijnen gezorgd en dat heeft de boel enigszins getemperd. Wij zeggen altijd het reizen is begonnen. Nou dat bleek ook toen wij in Saigon landen ( Ho chi minh City )  en samen met onze taxichauffeur op weg gingen naar ons hotel. Ik had dat hotel via internet geboekt, was nieuw, net geopend en had een goede promotieprijs. De rit naar het hotel duurde net zo lang als de vlucht van Bangkok naar Saigon, ik zei 'zeker spitsuur' , dit blijkt altijd zo te zijn. Vreemd om te zien dat de chaos in deze stad, toch op een bijzondere wijze georganiseerd is. Uiteindelijk kwamen wij aan in het district waar het hotel moest zijn, maar niemand wist van het bestaan. Gebeld en toen bleek dat het hotel nog steeds onder 'Construction' was en dat zij vergeten waren mij te e-mailen. Heel veel very very sorries, kwamen zij met alternatieven. Uit de kluiten gewassen kippenhokken waren dat en sommige zonder ramen, nou reizen heeft ook zijn grenzen en die ligt bij mij zeker bij kamers zonder ramen. Uiteindelijk zelf het in de hand genomen en een luxe hotel genomen. Carla werd steeds bleker en krampen namen weer toe ( wel trots hoe zij zich in deze 4 hectische uren geen kik heeft gegeven) . Dan is een verwenhotel wel op zijn plaats ( met dank aan paps en mams). Carla heeft vandaag heerlijk in haar queensize bed gelegen en gelukkig gaat het veel beter met haar. Zij vroeg mij net of de night market nog open zou zijn. Ik heb verder vandaag reisdingetjes geregeld en wat rondgezworven in de stad en veel straatsituaties gefotografeerd Zie foto's. So far so good en tot volgend bericht uit Dalat ( gaan de bergen in)

Zwerven door Bangkok

Vandaag weer een zwerfdag, gaan op weg en laten ons bepalen door wie en wat wij tegenkomen. Dat levert altijd weer verassingen op. Komen in een 'museum' met werkelijk prachtige sculpturen uit de verleden tijd van Thailand. Birma en Cambodja. De buddha's brachten ons haast letterlijk in hogere sferen. Gebouw was 5 verdiepingen hoog en op elke etage de meest mooie beelden en schilderijen. Verder weer de rivier op en met de busboot naar What Po ( tempelcomplex, gegaan, daar waren de monniken bezig met voorbereiding van een ceremonie, morgen om 08.00 uur. Tja, daar zijn wij weer een tijd gebleven en de verhalen van de monniken aangehoord. Verder, gewoon zwerven door de stad en steeds weer op nieuwe plekken uitkomen. Onderweg hapje en drankje, kijken naar treinstation voor treinverbindingen en dan is een sateetje een heerlijke versnapering. Morgen gaar wij richting Saigon ofwel Ho Chi Minh city. Kijken hoe het daar is, vliegen met Air Asia van international airport. Alles gaat hier ook weer normaal. So far so good en tot volgend bericht. Zie foto's wel paar keer aanklikken om groter beeld te krijgen

Het is gelukt !!!!

Wij zijn in Bangkok, wel vertraging, daar heeft Carla van geprofiteerd op de luchthaven van Dubai. Zijn s' avonds naar restaurant gegaan dat wij beiden al eerder op onze reizen hadden bezocht. Afgemat in ons mandje gekropen en heerlijk geslapen. Vandaag door Bangkok geslenterd, ontmoeten een man die ons prima ideeën gaf om naar niet toeristische plekken, de highlights kende Carla en ik al. Fantastisch om een andere kant van Bangkok te zien. Ook weer heerlijk gegeten in één van de vele eettentjes langs de weg, in dit geval langs de rivier. Verder vandaag 1000 bath ( 22 euro) gekregen, had een portemonnee  gevonden, een man ging van de boot en verloor zijn beurs, snel achter hem aan en de rijk gevulde beurs teruggeven. De man was geschrokken en snelde weg. Later kwam hij terug en gaf mij 1000 bath en zei als ik het zelf niet wilde hebben dat ik het dan aan iemand moest geven die het wel kon gebruiken. Daardoor kon ik het moeilijk weigeren. Trouwens, wie goed doet, goed ontmoet. Dit zijn, heel kort, onze eerste indrukken, lees en geef reactie, dan weten wij ook of deze weblog werkt. Alles gaat dus goed met ons, tot volgende bericht

het gaat lukken!!!

Na alle sores en bezettingen blijkt dat wij vrijdag 5 december gewoon kunnen vliegen naar Bangkok. Wij hadden een andere optie n.l. naar Hong Kong als vliegveld Bangkok gesloten bleef. Dat gaat dus niet door, ook wel weer jammer want wij zijn nog nooit in Hong Kong geweest. Gezien alle extra kosten overheerst echter de blijheid. De rugzak inpakken en dan wegwezen. In Bangkok beginnen de reisverhalen, dus tot dan!!

ZWERVEN DOOR ZUID-OOST AZIE 2008

Inleiding

Carla en Bert  hebben de reiskriebels weer niet kunnen weerstaan en in December 2008 zijn wij naar zuid oost azië gevlogen. Wij zijn in Bangkok gestart en gingen vervolgens door naar Vietnam, Cambodja en Thailand. Het is een prachtige, ontroerende en avontuurlijke reis geworden. Onze reis was online te volgen via bert-carla.reismee.nl. Velen hebben ons gevolgd, maar wij willen ook nog een tastbare herinnering aan onze reis. Vandaar dit album, waar de verhalen en beelden samengebundeld zijn en als je steeds een bladzijde omslaat, reis je vanzelf weer met ons mee.

ONS MOTTO: LEEF HET LEVEN, GENIET,GENIET,GENIET

Bert